Wie zijn wij - VOS

Waarom is vos opgericht?

VOS is opgericht met het doel om jonge startende ondernemers samen te brengen en te leren van elkaar. Wij mistten een community voor jonge startende ondernemers. Er zijn al vele verschillende community’s, maar er is er nog geen een die zich juist richt op de deze ondernemers en deze manieren van samenbrengen. De meeste community’s zijn online of vinden plaats in de vroege ochtend. Wij van VOS doen het net even anders. Wij brengen de jonge startende ondernemers face 2 face in contact met elkaar en zorgen dat dat gebeurt op een tijdstip die het meeste effectief is. Wij vinden een bijeenkomst tijdens het diner het meeste effectief omdat je na een dag werken dan nog even lekker kan brainstormen over het ondernemen tijdens een hapje en een drankje. Zo kan je relaxen en toch bezig zijn met je onderneming.

Waar komt de naam vos vandaan?

De naam VOS in ontstaan aan de hand van "Voor Ons Samen". Tijdens een brainstormsessie over wat namen kwam we uit op voor ons samen, nu bekend als onze slogan. Als je de eerste letters van voor ons samen neemt staat er VOS. In eerste instantie wisten we niet of VOS geschikt was omdat het een dier is. We hebben toen eens gekeken naar de eigenschappen van een vos en kwamen bij deze lijst:

Aanpassend.
Doorzettend.
Onbevreesd.
Opportunistisch.
Sierlijk.
Sluw.
Stoutmoedig.
Verstandig.
Vindingrijk.

Wij van VOS vinden dat deze eigenschappen goed bij een ondernemer passen. En dit was het punt dat we de knoop hebben doorgehakt en voor VOS zijn gegaan.

Wil je de bijeenkomsten graag bijwonen?